Veel gestelde vragen

HOE VOELT HYPNOSE AAN?
Hypnose voelt aan als een soort van trance, een bepaald gevoel van ontspanning, maar net geen slaap. Iedereen ervaart dit anders. Het woord ‘slaap’ wordt wel gebruikt, maar je gaat hierdoor niet echt in slaap vallen, je gaat gewoon heel diep in hypnose.

HOE LANG DUURT EEN SESSIE?
Eerst houden we een intake gesprek. Dit gesprek duurt +/- 1uur.
Tijdens dit gesprek kijk ik of ik met je kan werken maar kan je ook zelf bepalen of je verder wilt zetten met de hypnose sessies. Het intake gesprek is namelijk gratis en vrijblijvend.

De volgende 3 sessies duren maximum 2u per sessie.

HOE KAN IK MIJ HET BESTE VOORBEREIDEN OP DE HYPNOSE SESSIE?
Zeer belangrijk is dat je zo veel mogelijk voordelen zoekt voor je verandering, schrijf ze desnoods allemaal op. Hoe meer voordelen hoe beter! Deze voordelen moeten ook allemaal uit jezelf komen en niet wat anderen als een voordeel zien voor jou.
Ook is het zeer belangrijk dat je omgeving je steunt in de hypnose. Kort na een hypnosesessie ben je namelijk nog snel vatbaar voor veranderingen. Daarom is het zeer belangrijk dat je omgeving hier voor open staat en je niet belast met negatieve vragen die je zelf twijfel kunnen geven. Weet je echter dat je omgeving hier niet open voor zal staan, wacht dan desnoods enkele dagen met hen te vertellen over je sessie OF vraag hen als ze hier kritisch tegenover staan, dit even voor zichzelf te houden. Weet dat een verandering soms 3 weken kan duren en vertel hen dit ook. Als zij kritisch gaan reageren, kan je beginnen twijfelen, wat mijn sessie kan verstoren.
Positiviteit is de boodschap, net als  het geduld hebben om soms pas na 3 weken enige veranderingen of resultaat te zien.

HOE LANG DUURT HET VOOR IK RESULTAAT ZIE?
Dit is zeer persoons- en sessie gebonden. Bij de ene persoon is het resultaat sneller en sterker als bij de andere. Ook hangt het van de behandeling af, zo heb je met een rookstop meestal direct resultaat, maar duurt het voor het afvallen meestal enkele weken voor je resultaat ziet.

KAN IK DINGEN TEGEN MIJN WIL DOEN?
Neen, dit laat de kritische factor van het bewustzijn nooit toe. Je gaat nooit iets tegen je wil doen.

IS HYPNOSE VEILIG?
Hypnose is zeker veilig. Toch is het zeer belangrijk om het intake formulier correct in te vullen, zodat ik bij medische aandoeningen mijn sessie kan aanpassen. Zoals onder andere bij gekende epilepsie en hartproblemen, ga ik je niet de hypnosebril laten opzetten omdat hier lichtflitsen bij komen, de sessie kan ook perfect zonder deze bril.
Je kan stoppen met de sessie wanneer jij wilt en je beseft ook wat er gebeurt. Je bent niet echt in slaap, dus je hoort wat ik zeg.

GA IK WEL WEER UIT HYPNOSE GERAKEN?
Soms gebeurt het dat iemand niet uit hypnose wil geraken omdat ze het zo een geweldige ervaring vinden. Dit zie ik meteen en dan gebruik ik mijn tools om het aantrekkelijk te maken weer uit hypnose te komen, op een veilige manier.
Het kan ook gebeuren dat iemand niet helemaal terug alert is na hypnose, dit kan wanneer deze persoon er niet krachtig genoeg uitgehaald is na de exductie. Dit is bij mij niet het geval aangezien mijn inducties zeer krachtig zijn.  Echter controleer ik na de sessie toch nog steeds of mijn cliënt zeker weer helemaal ‘alert’ en ‘klaarwakker’ is, wat het extra veilig maakt. Ik laat niemand rechtstreeks naar huis vertrekken zonder dat ik 100% zeker ben dat deze persoon weer helemaal alert is is.
Je moet hierbij dus zeker geen angst hebben om er niet (helemaal) uit te geraken, dit wordt goed nagekeken, waardoor je hierna weer veilig naar huis kan rijden. Je geraakt steeds uit hypnose!

HOE WEET IK OF HYPNOSE BIJ MIJ WERKT?
Hypnose werkt bij iedereen, op voorwaarde dat je zelf verandering wilt.
Zoals hierboven vermeld, wilt jouw onderbewustzijn niets accepteren tegen jouw wil. Wanneer jij zelf van je probleem af wilt, gaat hypnose zeker werken.
Wel moet je opletten voor ‘secondary gain’. Dit is wanneer je ook voordeel haalt uit je nadeel. Een voorbeeld hiervan is: stel je hebt agorafobie (pleinvrees). Hierdoor heb je regelmatig vrienden en familie die bij jou thuis langskomen. Dit is ook lekker gezellig (secondary gain). Maar wanneer jij niet langer met je probleem zit, gaan zij misschien niet langer langskomen. Hierdoor kan je schrik hebben om deze gezelligheid kwijt te geraken waardoor je misschien toch niet echt van je probleem af wilt geraken. Dit kan ervoor zorgen dat de hypnose niet werkt zoals gehoopt.
Een ander voorbeeld is: stel je partner wilt dat jij stopt met roken, maar zelf wil je dit niet echt omdat jij er een aantal voordelen in ziet. Als jij niet wilt stoppen, ga je ook niet gemakkelijk kunnen stoppen. Wanneer je zelf de verandering wilt maken, is de slaagkans wel enorm groot. Het belangrijkste bij Hypnose is JOUW motivatie om verandering te krijgen.

HOE VAAK MOET IK ONDER HYPNOSE GAAN VOOR EEN GEWENST EFFECT?
De meesten zijn geholpen met 2 sessies. Sommigen zijn echter al geholpen met 1 sessie en anderen hebben toch nog nood aan ondersteuning door bepaalde factoren (zoals eigen onzekerheid of angst om dingen los te laten en angst voor controle verlies) en kunnen er 3 gebruiken.
Een andere reden voor meerdere sessie kan een externe oorzaak zijn zoals een plots opgetreden probleem (bijvoorbeeld een relatie die eindigt, een burn-out die aan het opkomen is,…)
Je kan natuurlijke ook meerdere sessie doen voor verschillende problemen zoals willen afslanken en stoppen met roken. Dan is het belangrijk dat we dit 1 voor 1 aanpakken. Zo gaan we ervoor zorgen dat je eerst stopt met roken zonder de afkickverschijnselen (waaronder bijkomen). Eens dit goed gaat, kunnen we concentreren op afvallen.

Opgelet, bij hypnose voor kinderen ga ik meestal uit van 2 a 3 sessies.

Na 3 weken stuur ik steeds een mail met de vraag hoe het gaat, vanaf dan kunnen we kijken of er een 2e sessie aangewezen is.

DOE JIJ OOK HYPNOSE AAN HUIS?
Doordat ik tijdelijk geen locatie meer heb in België ga ik aan huis met een kilometertoeslag van €0,35 Heen EN Terug, tot een maximum afstand van 30km van Hypnostudio.
In sommige gevallen ga ik ook verder dan de afstand van 30km, dit is bespreekbaar. Enkele voorbeelden zijn zeer sterke agorafobie (pleinvrees) of wanneer mijn cliënteel fysiek niet in staat is hier te geraken.

Een vereiste om bij u thuis te komen, is dat wij ons kunnen afzonderen in een rustige ruimte waar we ongestoord kunnen zitten.

HOE KUNNEN WIJ BETALEN?
a contant of via online betaalverzoek (payconiq of tikkie).

WORDEN ER KOSTEN AANGEREKEND BIJ ANNULATIE?
Wanneer de afspraak binnen 24u geannuleerd wordt of bij een ‘NO-show’ kan er 50% worden aangerekend van de geplande sessie.

Indien u nog een specifieke vraag hebt, stuurt u deze naar info@hypnostudio.nl en krijgt u binnen 48u een antwoord terug.