Veel gestelde vragen

WAT MET COVID-19 (nieuwe coronavirus)?
Op 30 september gaf het kabinet het dringen advies om een mondkapje te dragen. Hierbij zal ik zelf ook een mondneusmasker dragen en u vragen hetzelfde te doen. Indien u er geen bij u heeft, bied ik u een mondneusmasker aan.
We bewaren 1,5m afstand en schudden geen handen.
De ruimte wordt steeds verlucht na uw bezoek en de raam staat ook regelmatig open tijdens de sessies (indien niet te koud).
Er is alcoholgel 70% aanwezig om uw handen te ontsmetten.
Na de sessie, wanneer u de ruimte verlaten heeft, ontsmet ik alles waarmee u in contact bent geweest.
Indien u symptomen heeft van Covid-19, of andere verkoudheidsklachten, vraag ik u vriendelijk mij te contacteren zodat ik onze afspraak kan verzetten. Idem wanneer u in contact bent geweest met iemand die besmet is / was met Covid-19.

HOE VOELT HYPNOSE AAN?
Hypnose voelt aan als een soort van trance, een bepaald gevoel van ontspanning, maar net geen slaap. Iedereen ervaart dit anders. Het woord ‘slaap’ wordt wel gebruikt, maar je gaat hierdoor niet echt in slaap vallen, je gaat gewoon heel diep in hypnose.

HOE LANG DUURT EEN SESSIE?
Eerst houden we een intake gesprek. Dit gesprek duurt +/- 1uur.
Tijdens dit gesprek kijk ik of ik met je kan werken maar kan je ook zelf bepalen of je verder wilt zetten met de hypnose sessies. Het intake gesprek is namelijk gratis en vrijblijvend.

De volgende 3 sessies duren maximum 2u per sessie.

HOE KAN IK MIJ HET BESTE VOORBEREIDEN OP DE HYPNOSE SESSIE?
Zeer belangrijk is dat je zo veel mogelijk voordelen zoekt voor je verandering, schrijf ze desnoods allemaal op. Hoe meer voordelen hoe beter! Deze voordelen moeten ook allemaal uit jezelf komen en niet wat anderen als een voordeel zien voor jou.
Ook is het zeer belangrijk dat je omgeving je steunt in de hypnose. Kort na een hypnosesessie ben je namelijk nog snel vatbaar voor veranderingen. Daarom is het zeer belangrijk dat je omgeving hier voor open staat en je niet belast met negatieve vragen die je zelf twijfel kunnen geven. Weet je echter dat je omgeving hier niet open voor zal staan, wacht dan desnoods enkele dagen met hen te vertellen over je sessie OF vraag hen als ze hier kritisch tegenover staan, dit even voor zichzelf te houden. Als zij kritisch gaan reageren, kan je beginnen twijfelen op bewust niveau, wat mijn sessie kan verstoren.
Positiviteit is de boodschap, net als  het geduld hebben om soms pas na een 2e of 3e sessie grote veranderingen of resultaten te zien. Daarom werk ik ook steeds met pakketjes van 3 sessies.

KAN IK DINGEN TEGEN MIJN WIL DOEN?
Neen, dit laat de kritische factor van het bewustzijn nooit toe. Je gaat nooit iets tegen je wil doen.

IS HYPNOSE VEILIG?
Hypnose is zeker veilig. Toch is het zeer belangrijk om het intake formulier correct in te vullen zodat ik bij medische aandoeningen mijn sessies kan aanpassen. Je kan stoppen met de sessie wanneer jij wilt en je beseft ook wat er gebeurt tijdens de hypnose zelf. Je bent niet echt in slaap, dus je hoort wat ik zeg. Wanneer ik denk niet met je te kunnen werken of wanneer het te complex is voor mij, verwijs ik je ook door naar een andere professional (reeds na het intakegesprek).

GA IK WEL WEER UIT HYPNOSE GERAKEN?
Ik laat niemand rechtstreeks naar huis vertrekken zonder dat ik 100% zeker ben dat deze persoon weer helemaal alert is.
Je moet hierbij dus zeker geen angst hebben om er niet (helemaal) uit te geraken, dit wordt goed nagekeken, waardoor je hierna weer veilig naar huis kan rijden. Je geraakt steeds uit hypnose!

HOE WEET IK OF HYPNOSE BIJ MIJ WERKT?
Zoals eerder vermeld, kijk ik tijdens het intake gesprek of ik met u kan werken. Indien ik er geen vertrouwen in heb, plan ik ook geen volgende sessies in.

DOE JIJ OOK HYPNOSE AAN HUIS?
Enkel per uitzondering ga ik aan huis en reken ik een kilometertoeslag aan van €0,35 Heen EN Terug.

Een vereiste om bij u thuis te komen, is dat wij ons kunnen afzonderen in een rustige ruimte waar we ongestoord kunnen zitten.

HOE KUNNEN WIJ BETALEN?
a contant of via online betaalverzoek (payconiq of tikkie).

WORDEN ER KOSTEN AANGEREKEND BIJ ANNULATIE?
Wanneer de afspraak binnen 24u geannuleerd wordt of bij een ‘NO-show’ kan er 50% worden aangerekend van de geplande sessie.
Wordt de afspraak geannuleerd wegens ziekte of klachten die kunnen duiden op het coronavirus (of nadat je in contact geweest bent met iemand die besmet is) dan zullen er geen kosten aangerekend worden.

Indien u nog een specifieke vraag hebt, stuurt u deze naar info@hypnostudio.nl en krijgt u meestal binnen 48u een antwoord terug.