Wat is hypnose?

Hypnose wordt gebruikt om op een snelle en efficiënte manier van je probleem te geraken. Dit probleem kan weinig zelfvertrouwen zijn, angsten en fobieën, willen stoppen met roken, afslanken, allergieën, enz…
We hebben allemaal een bewustzijn en een onderbewustzijn. Het bewustzijn is slechts een zeer klein deel van ons gedrag. Het bewuste gedrag is iets dat ingepland is, zoals bijvoorbeeld je beste parfum dragen voor die date die je hebt of er vandaag voor kiezen om eens op bezoek te gaan bij oma. Het onderbewuste gedrag is niet ingepland, hieronder behoren onder andere gewoontes en emoties. Het emotioneel worden bij slecht nieuws is hier een voorbeeld van. Een ander voorbeeld is dat je op ‘automatische piloot’ werkt. Zo kan je al verschillende taken gedaan hebben, zonder eigenlijk te beseffen wat je net deed. Auto rijden gebeurt ook op onderbewust niveau, zo kan je per ongeluk je afslag missen en rijd je door omdat je onderbewustzijn dit het veiligste vindt. Dit is al een vorm van hypnose!

Tijdens de hypnose wordt het onderbewustzijn aangesproken en krijgt deze suggesties zodat u zonder enige moeite uw doel kan bereiken.

Een voorbeeld: Stel je bent bang van spinnen. Je kan 100x tegen jezelf zeggen dat je hier geen angst voor hebt (dit is op bewust niveau), maar als er plots een grote spin voor je kruipt ga je in paniek reageren. Dit komt omdat jouw onderbewustzijn al jaren weet dat je wel bang bent voor spinnen. Deze informatie die je op bewust niveau hebt, strookt niet met de informatie van jouw onderbewustzijn.

Wat ik ga doen is jouw onderbewustzijn ‘herprogrammeren’ door suggesties te geven. Op deze manier klopt de informatie van het bewustzijn wel met deze van het onderbewustzijn en kan er een positieve verandering plaatsvinden.

Opgelet: dit is geen vervanging van medische zorg. Indien u wordt opgevolgd door een arts of psycholoog, blijft deze opvolging noodzakelijk! Uiteraard is een samenwerking met uw behandelaar mogelijk.